BALEFIREHQ

We guide you home

"Try not to become a man of success, but rather try to become a man of value "

Albert Einstein
 

AP gaat 25 mei optreden tegen bedrijven of instellingen die geen FG hebben

Aleid Wolfsen (voorzitter www.autoriteitpersoonsgegevens.nl) zegt dat de eerst actie is optreden tegen bedrijven of instellingen die op 25 mei nog geen FG hebben. 

Weet u niet zeker of u een FG nodig heeft? Neem contact met ons op en u weet het en wij leveren u een externe FG . 


bron: https://www.eigenhuis.nl/actueel/2018/05/02/17/00/eigen-huis-persoonsgegevens-huiseigenaren-onbeschermd-op-straat

Schermafbeelding 2018-05-07 om 22.26.13.png

Bluetooth beacons voor InZutphen - verbetering in Beleving en Bereikbaarheid

Een citytrip doe je voor je plezier en dat moet leuk en vooral makkelijk zijn. Daarom zijn beleving ter plekke en de bereikbaarheid van cruciaal belang. Voor Zutphen hebben we dit tijdens de werkzaamheden op niveau gehouden door een app te ontwikkelen die het bezoek aan Zutphen verreikt met informatie over evenementen, vrije parkeerplaatsen, omleidingsroutes en het ontsluiten van historisch erfgoed uit het regionaal archief. Dit laatste is gedaan door ook beacons te plaatsen in het historische broederenklooster in Zutphen.

Lees hier onder de use case (ENG) en de prachtige film erover.

Promotie film van ons product voor Provincie Gelderland

In juni dit jaar is de InZutphen app in samenwerking met de Gemeente Zutphen en Stichting Zutphen Promotie door ons gemaakt en opgeleverd. 
De Provincie Gelderland heeft gevraag om van dit unieke project een promotie film te maken. 
Daar zijn wij enorm trots op! 

We sturen omleiding routes op basis van afsluitingen. Dit bevorderd de doorstroming van verkeer en daarmee minder files en dus een schonere leefomgeving. Tevens komen bezoekers dus relaxter aan in je mooie Stad.


Wat de app kan en wat we ermee bereikt hebben wordt in de film duidelijk gemaakt. Het systeem is in elke bestaande app te integreren, en mocht er geen app zijn dan kunnen we die maken.

 
 

Hieronder nog een eerdere visie van ons ( 2015) over wat we met het platform en de app kunnen bereiken.


We staan aan het begin van een technologische ontwikkeling waarbij elk object verbonden kan worden met internet. The Internet of Things, wordt het ook wel genoemd. #IoT.

In principe kan alles verbonden worden met internet en informatie halen of brengen. 

Elk gebouw, straathoek, kunstwerk, voordeur, lantaarnpaal, verkeerslicht, etalage, prullenbak etc. wordt een baken van informatie met een 'beacon' en of een (LoRa) sensor. 
Dit beacon of sensor werkt op een batterij (al zijn er ook varianten met een USB- of stopcontact aansluiting) en kan daarom dus overal geplaatst worden.

Voorbijgangers krijgen in de buurt van deze beacons via hun smartphone extra informatie over het object waar ze tegenaan, naast of in de buurt staan. In te stellen op enkele centimeters tot wel 70 meter. Sensoren meten en registreren op hun buurt weer luchtkwaliteit binnen en buiten, temperaturen, aantallen auto's, vrije parkeerplaatsen enz. Beide systemen worden gecombineerd in 1 overzichtelijk dashboard.

Overal inzetbaar
Waar kun je beacons van maken en informatie naar toe brengen of vandaan halen? Een paar suggesties, van klein naar groot:

- Een schoen, schilderij, kledingrek in je winkel of tentoonstelling of museum

- Een tafeltje van een cafe, horeca gelegenheid, school of bibliotheek

- Een beeld, toegangspoort, tuin, historisch gebouw of plek, stadsmuur tijdens je stadstoer, wandeling of fluisterboot tocht

- Belangrijke toegangswegen, verkeersknelpunten, verkeerslichten, (spoor)bruggen, stations, ziekenhuizen, overheidsgebouwen. Deze zijn uitermate geschikt om ook nog te combineren met sensoren

- Grootschalige evenementen, zoals Koningsdag, Bokbierdag, Chocoladefestival, kunstroutes, Boekenmarkt, Zomerfeesten, Dance Festivals. Informatie push

Bij al deze voorbeelden kunnen beacons ingezet worden. Dat kan zowel op vaste als bewegende objecten. Hoeveel je er inzet hangt helemaal af van je doel. Met een paar beacons kunt je al kleinschalig aan de slag. Hoe meer beacons je inzet, hoe groter uw bereik en hoe meer data u kunt verzamelen. 

Van al deze objecten kan een voorbijganger (toerist, klant, scholier, wandelaar, cafébezoeker, kunstliefhebber etc. ) een boodschap krijgen op zijn smartphone. Op micro locatie niveau (schoen, schilderij..) was dit nog niet eerder mogelijk. Elk object vertelt daadwerkelijk zijn eigen verhaal.

 

SmartCity

Voor de stad, winkel of horeca ondernemer komt er een schat aan informatie beschikbaar. Want die smartphones in combinatie met diezelfde beacons en sensoren geven ook extra informatie als:

1. Aantal 'passanten' per uur, dagdeel, dag, week, maand, jaar

2. Bezoekersduur, hoe lang is iemand binnen, staat hij voor een bepaald rek, boekenkast, schilderij, etc. 

3. Effectiviteit van een smartphone advertentiecampagne

Gaan we nog een stap verder, en gebruiken we de verkregen data van voorbijgangers realtime, dan komen er mogelijkheden als:

4. verkeersdrukte en weggebruik analyse

5. ingrijpen bij verkeersopstoppingen, door realtime een omleidingsadvies te sturen naar alleen die auto's die in de buurt zijn van een bepaalde straat of kruising (micro locatie)

6. voetgangers verplaatsingen

7. aansturen van hulpverleners en diensten voor veiligheid zoals Brandweer, Ambulance en Politie (bij een incident rijden hulpdiensten niet de mensen massa in door realtime inzicht dmv heatmaps)Cleantech toepassingen

Een mooi voorbeeld van een combinatie van beacons en onze unieke draadloze sensoren. Facility Management, gebouwenbeheersysteem of Building Intelligence: krijg realtime inzicht in de bezettingsgraad van je pand. Slechts 50 flexplekken bezet van de 300? Stuur een notificatie dat op verdieping 6-10 de verwarming en verlichting uit gaat en dat er genoeg flexplekken zijn op verdieping 1-5. Besparing van tijd en geld: eerder schoonmaken op de verdiepingen, verlichting en verwarming uit. 
 

Of je kunt zelfs die Beacons nog interessanter maken door ze te voorzien van sensoren. Er zijn sensoren die luchtkwaliteit, geluid, trilling, beweging en/of temperatuur meten.
Zo'n sensorbeacon kan bijvoorbeeld bij het wegdek van een brug om de temperatuur te meten en bij dalende trend een melding om proactief te strooien, of het CO2 gehalte meten in een (vergader-) kamer en op tijd te ventileren. Al met 1 enkele beacon maar ook in een cluster van 10, 50 of 100 beacons door een stad.Navigatie

Gebruik je de al bestaande Beacons uit de voorbeelden hierboven (al dan niet met sensoren) ook nog eens om te navigeren binnen in gebouwen dan ben je optimaal en dienstverlenend als ondernemer en stad.  

Voor een blinden of slechtziende creëer je een compleet nieuwe wereld! Er wordt niet alleen 'links' of 'rechts' gesproken, maar als de smartphone in de richting van een object wijst wordt dat uitgesproken. De gebruiker hoort 'waterkraan', 'toilet', 'roltrap', 'stopcontact', 'coffiecorner', 'balie', 'ingang', 'uitgang'
Een revolutionaire techniek waarmee we slechtzienden een stukje 'visuele' ervaring proberen terug te geven, en ze nog beter zelfstandig kunnen leven.

Mensen in verzorgingstehuizen kunnen ook langer zelfstanding leven. Met de integratie van navigatie in de Pictogrammen app is het mogelijk dat een ouder iemand zelfstandig zijn dagindeling kan blijven doen. De pictogrammen vertellen wat er gedaan moet worden en met de navigatie techniek gecombineerd verschijnt er gewoon een pijl die de man of vrouw kan volgen en zo nog langer zelfstandig kan zijn. Je kan eventueel op een kaart zien waar deze man of vrouw op dat moment is, of met de hulp toets kan ze zelf een melding doen waar hij of zij is. Kostbare minuten zoeken behoren tot het verleden.

Of: je loopt als bezoeker een gebouw binnen en je krijgt op je telefoon een melding, je klikt het aan, er opent een scherm waar je in kunt voeren bij welke medewerker, speelruimte, expositiezalen of polikliniek je moet zijn. Vervolgens opent er een navigatieprogramma die je aan de hand meenemen naar je bestemming. Al dan niet met gesproken begeleiding. 

Liever zelf ontdekken?: je loopt een gebouw binnen, drentelt langs bezienswaardigheden, interessante hoekjes of kunstobjecten en zodra je het van dichtbij wilt bekijken, ontvang je op je telefoon een pop-Up met informatie over dat item. Je kunt het lezen, negeren , delen op social media of  klikken op de link naar een filmpje, geluidsfragmenten of extra informatie over de maker, geschiedenis, vindplaats etc.   

Welkom in je 'SmartCity'.Aan de slag!

There you have it. Het 'Internet of Things' #IoT is er dus al. Het is feitelijk een web met oneindige mogelijkheden. En wordt slechts begrenst door gebrek aan verbeelding van de professionals om je heen. 

Wij helpen je graag je weg te vinden in het woud van producten en mogelijkheden. We adviseren, begeleiden en implementeren beacons en houden van koffie!

Het Internet of Things is een feit, SmartCities moeten we samen bouwen!
— Pascal Hiel


copyright BalefireHQ , maar je mag de tekst gebruiken met vermelding van een link naar dit artikel op deze website.

Elke object verbonden met zijn eigen verhaal


We staan aan het begin van een technologische ontwikkeling waarbij elk object verbonden kan worden met internet. The Internet of Things, wordt het ook wel genoemd. #IoT.

In principe kan alles verbonden worden met internet en informatie halen of brengen. 

Elk gebouw, straathoek, kunstwerk, voordeur, lantaarnpaal, verkeerslicht, etalage, prullenbak etc. wordt een baken van informatie met een 'beacon' en of een (LoRa) sensor. 
Dit beacon of sensor werkt op een batterij (al zijn er ook varianten met een USB- of stopcontact aansluiting) en kan daarom dus overal geplaatst worden.

Voorbijgangers krijgen in de buurt van deze beacons via hun smartphone extra informatie over het object waar ze tegenaan, naast of in de buurt staan. In te stellen op enkele centimeters tot wel 70 meter. Sensoren meten en registreren op hun buurt weer luchtkwaliteit binnen en buiten, temperaturen, aantallen auto's, vrije parkeerplaatsen enz. Beide systemen worden gecombineerd in 1 overzichtelijk dashboard.

Overal inzetbaar
Waar kun je beacons van maken en informatie naar toe brengen of vandaan halen? Een paar suggesties, van klein naar groot:

- Een schoen, schilderij, kledingrek in je winkel of tentoonstelling of museum

- Een tafeltje van een cafe, horeca gelegenheid, school of bibliotheek

- Een beeld, toegangspoort, tuin, historisch gebouw of plek, stadsmuur tijdens je stadstoer, wandeling of fluisterboot tocht

- Belangrijke toegangswegen, verkeersknelpunten, verkeerslichten, (spoor)bruggen, stations, ziekenhuizen, overheidsgebouwen. Deze zijn uitermate geschikt om ook nog te combineren met sensoren

- Grootschalige evenementen, zoals Koningsdag, Bokbierdag, Chocoladefestival, kunstroutes, Boekenmarkt, Zomerfeesten, Dance Festivals. Informatie push

Bij al deze voorbeelden kunnen beacons ingezet worden. Dat kan zowel op vaste als bewegende objecten. Hoeveel je er inzet hangt helemaal af van je doel. Met een paar beacons kunt je al kleinschalig aan de slag. Hoe meer beacons je inzet, hoe groter uw bereik en hoe meer data u kunt verzamelen. 

Van al deze objecten kan een voorbijganger (toerist, klant, scholier, wandelaar, cafébezoeker, kunstliefhebber etc. ) een boodschap krijgen op zijn smartphone. Op micro locatie niveau (schoen, schilderij..) was dit nog niet eerder mogelijk. Elk object vertelt daadwerkelijk zijn eigen verhaal.

 

SmartCity

Voor de stad, winkel of horeca ondernemer komt er een schat aan informatie beschikbaar. Want die smartphones in combinatie met diezelfde beacons en sensoren geven ook extra informatie als:

1. Aantal 'passanten' per uur, dagdeel, dag, week, maand, jaar

2. Bezoekersduur, hoe lang is iemand binnen, staat hij voor een bepaald rek, boekenkast, schilderij, etc. 

3. Effectiviteit van een smartphone advertentiecampagne

Gaan we nog een stap verder, en gebruiken we de verkregen data van voorbijgangers realtime, dan komen er mogelijkheden als:

4. verkeersdrukte en weggebruik analyse

5. ingrijpen bij verkeersopstoppingen, door realtime een omleidingsadvies te sturen naar alleen die auto's die in de buurt zijn van een bepaalde straat of kruising (micro locatie)

6. voetgangers verplaatsingen

7. aansturen van hulpverleners en diensten voor veiligheid zoals Brandweer, Ambulance en Politie (bij een incident rijden hulpdiensten niet de mensen massa in door realtime inzicht dmv heatmaps)Cleantech toepassingen

Een mooi voorbeeld van een combinatie van beacons en onze unieke draadloze sensoren. Facility Management, gebouwenbeheersysteem of Building Intelligence: krijg realtime inzicht in de bezettingsgraad van je pand. Slechts 50 flexplekken bezet van de 300? Stuur een notificatie dat op verdieping 6-10 de verwarming en verlichting uit gaat en dat er genoeg flexplekken zijn op verdieping 1-5. Besparing van tijd en geld: eerder schoonmaken op de verdiepingen, verlichting en verwarming uit. 
 

Of je kunt zelfs die Beacons nog interessanter maken door ze te voorzien van sensoren. Er zijn sensoren die luchtkwaliteit, geluid, trilling, beweging en/of temperatuur meten.
Zo'n sensorbeacon kan bijvoorbeeld bij het wegdek van een brug om de temperatuur te meten en bij dalende trend een melding om proactief te strooien, of het CO2 gehalte meten in een (vergader-) kamer en op tijd te ventileren. Al met 1 enkele beacon maar ook in een cluster van 10, 50 of 100 beacons door een stad.Navigatie

Gebruik je de al bestaande Beacons uit de voorbeelden hierboven (al dan niet met sensoren) ook nog eens om te navigeren binnen in gebouwen dan ben je optimaal en dienstverlenend als ondernemer en stad.  

Voor een blinden of slechtziende creëer je een compleet nieuwe wereld! Er wordt niet alleen 'links' of 'rechts' gesproken, maar als de smartphone in de richting van een object wijst wordt dat uitgesproken. De gebruiker hoort 'waterkraan', 'toilet', 'roltrap', 'stopcontact', 'coffiecorner', 'balie', 'ingang', 'uitgang'
Een revolutionaire techniek waarmee we slechtzienden een stukje 'visuele' ervaring proberen terug te geven, en ze nog beter zelfstandig kunnen leven.

Mensen in verzorgingstehuizen kunnen ook langer zelfstanding leven. Met de integratie van navigatie in de Pictogrammen app is het mogelijk dat een ouder iemand zelfstandig zijn dagindeling kan blijven doen. De pictogrammen vertellen wat er gedaan moet worden en met de navigatie techniek gecombineerd verschijnt er gewoon een pijl die de man of vrouw kan volgen en zo nog langer zelfstandig kan zijn. Je kan eventueel op een kaart zien waar deze man of vrouw op dat moment is, of met de hulp toets kan ze zelf een melding doen waar hij of zij is. Kostbare minuten zoeken behoren tot het verleden.

Of: je loopt als bezoeker een gebouw binnen en je krijgt op je telefoon een melding, je klikt het aan, er opent een scherm waar je in kunt voeren bij welke medewerker, speelruimte, expositiezalen of polikliniek je moet zijn. Vervolgens opent er een navigatieprogramma die je aan de hand meenemen naar je bestemming. Al dan niet met gesproken begeleiding. 

Liever zelf ontdekken?: je loopt een gebouw binnen, drentelt langs bezienswaardigheden, interessante hoekjes of kunstobjecten en zodra je het van dichtbij wilt bekijken, ontvang je op je telefoon een pop-Up met informatie over dat item. Je kunt het lezen, negeren , delen op social media of  klikken op de link naar een filmpje, geluidsfragmenten of extra informatie over de maker, geschiedenis, vindplaats etc.   

Welkom in je 'SmartCity'.Aan de slag!

There you have it. Het 'Internet of Things' #IoT is er dus al. Het is feitelijk een web met oneindige mogelijkheden. En wordt slechts begrenst door gebrek aan verbeelding van de professionals om je heen. 

Wij helpen je graag je weg te vinden in het woud van producten en mogelijkheden. We adviseren, begeleiden en implementeren beacons en houden van koffie!

Het Internet of Things is een feit, SmartCities moeten we samen bouwen!
— Pascal Hiel


copyright BalefireHQ , maar je mag de tekst gebruiken met vermelding van een link naar dit artikel op deze website.

Glimworm IT BV is partner met BalefireHQ

Glimworm IT BV en BalefireHQ zijn (technology) partners in iBeacon, Proximity Marketing, LoRa en sensor toepassingen.
Met dit partnerschap zijn we in staat om alles te maken wat een klant wenst.

Momenteel werken we samen aan het Vuurs project en Noorderhaven.info project.

Glimworm IT BV is een bedrijf dat o.a. de IoT infrastructuur heeft bedacht en geleverd voor de stad Amsterdam

 

Beacon sensor seismic mesh netwerk using smartphones | patent pending!

My patent was filed on August 12, 2014 regarding a "measurement device, system and method for distribution of measurement data." 

Briefly, the patent application relates to the following.

"Sensors for instance measure seismic activity (options are acceleration, gravitation, ultraviolet, temperature, humidity, barometric pressure, etc.) contain a beacon. The beacon transmits a presence signal  via BLE. Once this presence signal is picked up by a passing communication device (smartphone, tablet, etc.) the app will read the sensor. The communication device  has a number of options what to do with the data.:

 1. Alarming directly.
 2. forwarding via data connection (WiFi / 4G) to a central server.
 3. central server alerts specific group of users.
 4. with no data connection available due to earthquake, hurricane, tsunami forward to next communication device through mesh or ad hoc until a connection to the Internet and the central server is created and alert a specific group of users.

 

 

The advantages of this system are that it's easy to place  millions of sensors in houses, apartments, rooms, roads, railway stations, airports . These sensors can already be available as part of an existing Beacon application or placed as a new BLE iBeacon application and cost between € 50- € 100 per piece and go a> = 1 year on a battery. Or simply as extra Beacon for a home automation system. This creates a very accurate global fine-meshed network of sensors which is less vulnerable a wired network.

Users in Groningen, San Francisco, Italy, Turkey, India, Indonesia would cooperate here unnoticed. Alarms would go from smartphone to smartphone in real time. In addition, the current government systems do not alert the entire world, while everywhere where the app is used alarming is active and in realtime.

GSM coverage is everywhere. How many people would have been saved as on December 26, 2004 all smartphone owners in Indonesia had registered the quake and had alarmed each other to go to higher grounds?

 

Passing a beacon with a smartphone or tablet in your bag is enough. The signal is recognized and the sensor data is read by for instance by an app from WeatherPro® eg, Apple's Healtkit®, Google Maps®, and sent to a server. 

There, it can be used again for other applications.

For the first time it is possible in this way to measure for each and everyone in real situation and use this data during training, research or possibly alarming, to any place on earth you're in (more or less). And all of this independent of any Government or other institutions that often cause delays. 

The applications are endless:

 1. Realtime for tremor and earthquake detection and alarm
 2. Tsunami detection and alarm
 3.  Meter accuracy recording of temperature, humidity, air pressure collected by anyone with a smartphone, tablet, etc.
 4. Registration of the above-mentioned values are also available on floor 10, 100, 200, or 500 of a skyscraper
 5. Training results in apps direct air temperature, humidity.
 6. NASA publication April 10, 2015 Researchers Test Smartphones of Earthquake Warning:
  http://www.jpl.nasa.gov/news/news.php?release=2015-124&rn=news.xml&rst=4547 
  This publication is tested with smartphones, which are inaccurate, according to research. Extension with the low cost sensors makes the accuracy, sensitivity and measurement network for each broadcasters many times greater.

 

A real IoT for everyone by everyone! 

 

 

 

Beacon sensor (seismic, temp, UV etc) mesh netwerk using smartphones | patent pending!

Op 12 augustus 2014 is mijn patent ingediend aangaande een "Meetapparaat, systeem en werkwijze voor verspreiding van meetgegevens". 

Kort samengevat betreft de patent aanvraag het volgende. 

"Sensoren die bijvoorbeeld seismische activiteit meten (opties zijn versnelling,gravitatie, ultraviolet, temperatuur, luchtvochtigheid, luchtdruk etc ) bevatten een baken. Dit baken zendt een aanwezigheid-signaal uit bijv via BLE. Zodra dit aanwezigheid-signaal wordt opgepikt door een passerend communicatie-middel (smartphone, tablet, etc) zal de app de sensor uitlezen. Dit communicatie-middel heeft een aantal opties wat te doen met de data:

 1. direct Alarmeren.
 2. doorsturen via dataverbinding (wifi/4G) naar centrale server.
 3. centrale server alarmeert specifieke groep gebruikers.
 4. bij geen dataverbinding vanwege aardbeving, orkaan, tsunami doorsturen naar volgende communicatie-middel middels mesh of ad-hoc totdat er een connectie met internet is en de centrale server weer een specifieke groep gebruikers alarmeert. 

De voordelen van dit systeem zijn dat er op eenvoudige wijze miljoenen sensoren in huizen, flats, kamers, wegen, stations, luchthavens geplaatst kunnen worden. Deze sensoren kunnen al als onderdeel van een bestaand of nog te plaatsten BLE, iBeacon toepassing gebruikt worden en kosten tussen de €50-€100 per stuk en gaan een >= 1jaar mee op een batterij. Of gewoon als extra Beacon voor een domotica systeem. Er ontstaat dan een wereldwijd fijnmazig zeer accuraat netwerk van sensoren welke veel minder storings gevoelig is dan een vast netwerk.  

Gebruikers in Groningen, San Francisco, Italië, Turkije, India, Indonesië zouden hier ongemerkt aan meewerken. Alarmering zou van smartphone naar smartphone in realtime gaan. Daarbij komt nog dat de huidige overheidssystemen niet wereldwijd alarmeren, terwijl overal ter wereld waar de app gebruikt wordt er alarmering is.

GSM dekking is er overal. Hoeveel mensen zouden er gered kunnen zijn als op 26 december 2004 alle smartphone bezitters in Indonesie de beving hadden geregistreerd en elkaar hadden geallarmeerd?

 

Het passeren van een beacon met bijv een smartphone of tablet in je tas is genoeg. Het signaal wordt herkent en de sensor data wordt uitgelezen door bijv WeatherPro®, Apple's Healtkit®, Google Maps®, en doorgestuurd naar een server.
Daar kan het gebruikt worden voor weer andere toepassingen.

Voor het eerst is het op deze manier mogelijk om voor ieder persoonlijk zijn situatie in realtime te meten en deze data te gebruiken tijdens training, onderzoek of eventueel te alarmeren, op welke plek op aarde je je ook bevindt (zo ongeveer) Onafhankelijk van Overheid en ander Instellingen die vaak vertragend werken.
 

De toepassingen zijn eindeloos:

 1. Realtime voor-beving en aardbevingsdetectie en alarmering
 2. Tsunami detectie en alarmering
 3. Op de meter nauwkeurige registratie van temperatuur, luchtvochtigheid, luchtdruk verzameld door iedereen met een smartphone, tablet etc
 4. Registratie van bovengenoemde waarden ook op verdieping 10, 100, 200 of 500 van een wolkenkrabber
 5. Trainings resultaten in apps direct voorzien van temp, luchtvochtigheid.
 6. NASA publicatie 10 april 2015 Researchers Test Smartphones for Earthquake Warning:
  http://www.jpl.nasa.gov/news/news.php?release=2015-124&rn=news.xml&rst=4547

  In deze publicatie wordt getest met smartphones, welke volgens onderzoek te onnauwkeurig zijn. Uitbreiding met de lowcost sensoren maakt de nauwkeurigheid, gevoeligheid en het meet nerwerk vele malen groter.

 

Een echt IoT voor iedereen door iedereen!
Be the Beacon!  (DougThomson)Try not to become a man of success, but rather try to become a man of value
— Albert Einstein

 

 

 

First Festival App in the Netherlands to utilize iBeacon Technology for iOS & Android

festival 2014 incl line-up.jpeg

July 19th’s Pathfinder Festival marked the first festival in the Netherlands to use iBeacons in conjunction with a streamlined mobile app in order to interact with festival-goers in compelling new ways.  With the help of the Apsima team, BalefireHQ’s Bastiaan Schenk and the Pathfinder Crew, we were able to come up with a vibrant mobile solution that included targeted push notification alerts sent to visitors based on their physical location within festival grounds. 

By placing Kontakt.io beacons in strategic locations throughout the festival, festival-goers with the Pathfinder app installed and Bluetooth enabled were able to benefit from highly relevant messages designed to enhance their experience overall.  For instance, those who found themselves in close proximity to a beacon located at the Panini stand received a rich push notification pop-up informing them when a new round of freshly prepared paninis were hot and ready for purchase.  Others walking nearby the Main Stage received alerts when favorite acts like Dj Cari Lekebusch were about to perform.  These are just a few examples of the highly relevant messages received by visitors through the convenience of their mobile devices.  Overall, the app proved a great success.  Below we offer a glimpse into the Pathfinder festival app engagement achieved through the use of proximity based iBeacon technology.  

Apsima Dashboard: Above you can see how many messages were sent, received, read, and how long devices were in range of a beacon belonging to one of our beacon groups.  These analytics offer rich insight in order to improve future festival strategies.

About BalefireHQ: BalefireHQ offers businesses, from busy retailers in downtown shopping districts to single ice cream vendor walking down the street, the opportunity to drive customer engagement by integrating their mobile development with BalefireHQ’s proximity based iBeacon platform services.  Once an app has integrated with our services, businesses are able to capture the attention of their patrons like never before through location based interaction.  To learn more about what BalefireHQ can do for you, email us at contact@balefirehq.com or call mob 06-20207074 for more details.  We would love to grab coffee and exchange ideas! 

    

Eerste Festival met iBeacons in Nederland - Pathfinderzutphen

Pathfinder festival is het eerste festival in Nederland dat gebruik maakt van iBeacons. Door de inspanning van Apsima , BalefireHQ's Bastiaan Schenk en de Pathfindercrew hebben we dit resultaat bereikt. Dankzij de festival app krijgen festivalbezoekers die in de buurt van de panini-kraam staan een bericht (pop-up_ dat er weer een rondje vers bereide paninis  klaar is, terwijl mensen die voor het podium staan daar niet mee lastig worden gevallen. Zij krijgen wel weer een pop-up dat over 15 minuten op het hoofdpodium DJ Cari Lekebusch gaat draaien.

 

Push notificatie

Een smartphone met de app signaleert iBeacons[van Kontakt.io] binnen een zelf te bepalen straal van een aantal meter en kan zo heel gericht ervoor zorgen dat informatie wordt verzonden. Dat kunnen aanbiedingen voor happy hour zijn, voor de cocktail bar die nog wat extra aanloop kan gebruiken, maar het kan ook de timetable per podium zijn.

Time Table Push notification

Met de integratie van iBeacon technologie in de app is ‘Pathfinder’ het eerste festival dat op deze manier boodschappen pusht naar bezoekers. Daarmee heeft BalefireHQ de primeur: de eerste festivalapp die gebruik  maakt van iBeacons technologie in Nederland. En dat voor zowel iOS als Android.

 

dashboard: Per beacon(=locatie) is na te lezen hoeveel berichten er zijn verstuurd, ontvangen, gelezen en hoe lang men bij de beacon in range was. Met deze analytische gegevens is elke strategie te verbeteren of te voorspellen.

iBeacons trekken de aandacht

BalefireHQ biedt ondernemers, of dat nu een retailhandel in een drukke binnenstad is, een locale bioscoop of een wandelende tap  op een festival, de kans extra aandacht te vragen bij mensen die geinteresseerd zijn. Dit doet BalefireHQ door iBeacon technology te integreren in een app. De app wordt toch al gedownload door bezoekers en dat maakt ze direct potentiele klanten.

De range van de beacon zelf kan afgesteld worden, bijvoorbeeld op een straal van 40 meter, of zelfs 1 meter. Dat biedt de ondernemer de kans heel gericht te adverteren. Bijvoorbeeld aan klanten die voor de 2e keer voor een bepaald schap staan: als u nu 1 broek koopt, ontvangt u 30% korting op de 2e. Of klanten die in de buurt van de mobiele tap staan: koop nu 3 bier bij ‘Barman Jan’ en krijg de 4e gratis!

 

Bij ons of bij jullie?

Meer weten wat BalefireHQ voor u kan doen? 
Mail contact@balefirehq.com of b
el  tel. 06-20207074  voor meer informatie of laat u een keer vrijblijvend bijpraten tijdens de koffie.