BALEFIREHQ

We guide you home

"Try not to become a man of success, but rather try to become a man of value "

Albert Einstein
 

Eerste Festival met iBeacons in Nederland - Pathfinderzutphen

Pathfinder festival is het eerste festival in Nederland dat gebruik maakt van iBeacons. Door de inspanning van Apsima , BalefireHQ's Bastiaan Schenk en de Pathfindercrew hebben we dit resultaat bereikt. Dankzij de festival app krijgen festivalbezoekers die in de buurt van de panini-kraam staan een bericht (pop-up_ dat er weer een rondje vers bereide paninis  klaar is, terwijl mensen die voor het podium staan daar niet mee lastig worden gevallen. Zij krijgen wel weer een pop-up dat over 15 minuten op het hoofdpodium DJ Cari Lekebusch gaat draaien.

 

Push notificatie

Een smartphone met de app signaleert iBeacons[van Kontakt.io] binnen een zelf te bepalen straal van een aantal meter en kan zo heel gericht ervoor zorgen dat informatie wordt verzonden. Dat kunnen aanbiedingen voor happy hour zijn, voor de cocktail bar die nog wat extra aanloop kan gebruiken, maar het kan ook de timetable per podium zijn.

Time Table Push notification

Met de integratie van iBeacon technologie in de app is ‘Pathfinder’ het eerste festival dat op deze manier boodschappen pusht naar bezoekers. Daarmee heeft BalefireHQ de primeur: de eerste festivalapp die gebruik  maakt van iBeacons technologie in Nederland. En dat voor zowel iOS als Android.

 

dashboard: Per beacon(=locatie) is na te lezen hoeveel berichten er zijn verstuurd, ontvangen, gelezen en hoe lang men bij de beacon in range was. Met deze analytische gegevens is elke strategie te verbeteren of te voorspellen.

iBeacons trekken de aandacht

BalefireHQ biedt ondernemers, of dat nu een retailhandel in een drukke binnenstad is, een locale bioscoop of een wandelende tap  op een festival, de kans extra aandacht te vragen bij mensen die geinteresseerd zijn. Dit doet BalefireHQ door iBeacon technology te integreren in een app. De app wordt toch al gedownload door bezoekers en dat maakt ze direct potentiele klanten.

De range van de beacon zelf kan afgesteld worden, bijvoorbeeld op een straal van 40 meter, of zelfs 1 meter. Dat biedt de ondernemer de kans heel gericht te adverteren. Bijvoorbeeld aan klanten die voor de 2e keer voor een bepaald schap staan: als u nu 1 broek koopt, ontvangt u 30% korting op de 2e. Of klanten die in de buurt van de mobiele tap staan: koop nu 3 bier bij ‘Barman Jan’ en krijg de 4e gratis!

 

Bij ons of bij jullie?

Meer weten wat BalefireHQ voor u kan doen? 
Mail contact@balefirehq.com of b
el  tel. 06-20207074  voor meer informatie of laat u een keer vrijblijvend bijpraten tijdens de koffie.